Streptokocker avdödades med hjälp av kolloidalt silver

Datum: 2018-01-16  |   Författare: Anonym

Jag räddade eventuellt mina ben genom att ta livet av de betahemolyserande streptokocker som jag infekterades av efter det att jag rakade bort lite hår på båda låren. Det blev en orolig första natt, men jag segrade över infektionen.

Betahemolyserande streptokocker kan leda till livshotande blodförgiftning och, liksom stelkrampsbakterierna, leda till amputation av extremiteter.

I oktober rakade jag bort lite hår på låren. När jag rakade mig denna gång så glömde jag att desinficera rakhyvlarna, vilket jag ”nästan” alltid gör. Den här gången hade ett gäng betahemolyserande streptokocker frodats i en av rakhyvlarna, och några få minuter efter rakningen av mina lår utvecklades en bakteriell infektion i hyperfart. Minut för minut såg jag hur den spred sig.

Jag fotograferade snabbt infektionen. Sedan dränkte jag in kökshanddukar med kolloidalt silver och sov med dem lindade runt låren under den följande natten.

Omkring en timme efter infektionsögonblicket har de betahemolyserande bakterierna börjat bryta ned huden på både ytan och djupet.


Två veckor efter 10-timmarsbehandlingen med kolloidalt silver har ny hud börjat att bildas även om en liten del av skadorna fortfarande syns.


En månad efter infektionstillfället har huden i stort sett återhämtat sig fullständigt och inga påtagliga tecken finns längre kvar av infektionsskadorna.

En vecka senare visade jag skadan för en narkosläkare som besökte mig och som berättade att han hade en kollega som hade fått en liknande infektion och som därför tvingades att amputera benet. ”Den läkaren hade inte något kolloidalt silver, tänkte jag. För ett år sedan genomförde jag och Anders Sultan en studie om kolloidalt silvers bakteriedödande effekter. Bakterierna dog lika snabbt som UV-belysta flugor. Denna kunskap kom nu väl till pass.


Startsida