Piloten som lärde sig läkekonst i Sydamerikas djungel - 2000-Talets Vetenskap

Piloten som lärde sig läkekonst i Sydamerikas djungel

Artikel från nr 3/2022  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Redan som liten pojke hade han förmågor utöver det vanliga. Men vägen till alternativmedicinen var allt annat än rak för Kjell Ivar. Först under ett flyguppdrag i Brasiliens djungel kom han i kontakt med shamaner som lärde honom läkekonst, men för att bli accepterad i gruppen var han tvungen att bevisa sin duglighet.

Kjell Ivar växte upp på en stor herrgård utanför Västerås, med kor, hästar och grisar. Redan som liten upptäckte han att han besatt förmågor utöver det vanliga.

– När jag var tre år fick jag följa med mamma ut i ladugården när hon skulle mjölka korna på morgonen. Eftersom jag inte skulle halka ned i skitrännan bakom korna låste hon in mig i en ledig kalvkätte. Jag älskade det, eftersom jag inte hade några lekkamrater på gården. Men i kalvkätten lekte jag med två andebarn. Det var två grabbar i min ålder och vi pratade och hade jätteskoj.

Jag längtade dit varje kväll. Jag såg dem men min mamma såg dem inte, men det förstod jag inte då. Hon trodde att jag inbillade mig saker. Så började allt för mig, jag föddes med en gåva, säger han när vi möts på hans mottagning utanför Västerås.

Andebarnen hade avlidit och hade anknytning till gården, men hade av någon anledning inte gått vidare till andevärlden. Kjell Ivar berättar att allt förändrades när han blev tonåring och förstod att det inte var alla som hade kontakt med andevärlden.

– Då kunde jag ju inte hålla på så här och prata med andebarn, så jag blev tyst. När min syster var fjorton år och cyklade hem från skolan blev hon ihjälkörd av en rattfyllerist. När hon dog var jag ensam hemma och när jag låg där i kökssoffan och funderade så kom hon till mig som en ljusvarelse, en ängel. Jag såg och kommer än i dag ihåg vingarna hon hade, säger han.

När han var 16 år tyckte hans far att han skulle lära sig lantbruk med allt vad det innebar.

– Jag skickades till Sala lantbruksskola och fick göra ett test, eftersom åldersgränsen var 18 år och jag bara var 16 år. Jag klarade testet och blev den yngste eleven på skolan och bodde där på internat under ett år och lärde mig allt om växtodling och skogsbruk, säger han.

– När jag var 17 år sa min far: ”Nu har du varit med och kört traktor sedan du var
sju år, nu är det dags för dig att ta över gården."

Sedan dess har Kjell Ivar varit egenföretagare i hela sitt liv. Några år senare startade han Hälla Gård AB som förädlade grus och blev den största leverantören av grus till Västerås kommun.

– Ett tag var det över hundra inhyrda lastbilar som levererade grus varje dag. Ett annat företag jag startade var Bergschakt AB, som anlade vägar runt om i landet eftersom jag hade tillgång till eget grus för vägbygge, säger han.

– Jag hade då femton anställda i dessa två företag. När jag var 16 år började jag med segelflyg och två år senare när jag fyllt 18 år, tog jag certifikat för motorflyg. Efter värnplikten startade jag ett taxiflyg Arosflyg AB och knatade upp till Curt Nicolin, som då var chef för Asea och till Marcus Wallenberg på Enskilda Banken och fick dem som kunder.

I stället för att de skulle behöva åka limousine till Arlanda, så hämtade vi dem direkt. De tyckte att våra flygplan flög lite för långsamt, så jag köpte in det första planet i Sverige av märket Learjet från USA. Det var då det snabbaste privatplan som någonsin hade tillverkats, det lyfte till 10 000 meters höjd på två minuter.

Du verkar vara bra på att hitta lösningar på problem?...


Startsida