Ett fästingbett förändrade livet för Anna-Karin - 2000-Talets Vetenskap

Ett fästingbett förändrade livet för Anna-Karin

Artikel från nr 3/2023  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

När Anna-Karin Holm Perrin vände sig till sjukvården med misstänkt borrelia efter ett fästingbett möttes hon av oförståelse. Hon fick höra att hon förmodligen aldrig skulle bli frisk. Efter flera kurer med antibiotika kraschade hennes kropp och hon blev sängliggande i nästan ett år. Vändningen kom efter flera frekvensmedicinska balanseringar av en så kallad biofeedbackenhet. I dag är hon återförsäljare av samma teknologi som hjälpte henne att bli frisk.

P å hösten år 2012 fick Anna-Karin Holm Perrin i Nora ett fästingbett efter några fina dagar i sommarstugan. Trots att det är över tio år sedan minns hon fortfarande att det var en fredagskväll då hon upptäckte ett bett på låret med den för borrelia karaktäristiska röda ringen runt bettet. Själva fästingen såg hon aldrig skymten av.

– När jag upptäckte den röda ringen på fredagskvällen ringde jag till sjukvårdsrådgivningen, som rådde mig att vänta till nästföljande måndag innan jag kontaktade sjukvård och kunde få antibiotika. Då gjorde jag det, men det skulle jag inte ha gjort så här i efterhand, säger hon. Anna-Karin fick en första kur med antibiotika, men den bet inte på den misstänkta borrelian. Hon blev sämre och sämre och fick ytterligare en antibiotika kur.

– När den andra kuren var slut rasade hela mitt kroppsliga system. Jag blev så dålig att jag blev sängliggande i nästan ett år. Som minst vägde jag 45 kilo, låg på rygg och kunde nästan inte andas. Jag kunde inte resa mig upp ur sängen själv, och när jag var som sämst var jag tvungen att använda rullstol för att ta mig längre sträckor. Det gick inte heller att lyfta mig, eftersom jag hade fruktansvärda smärtor. Vad hade du för symptom efter fästingbettet?...


Startsida