”Hajkräm med isländska örter har blivit en storsäljare” - 2000-Talets Vetenskap

”Hajkräm med isländska örter har blivit en storsäljare”

Artikel från nr 3/2023  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

För 23 år sedan grundade Lasse Ohlsson företaget Scandinavian Herbs, som vid det här laget har kommit att bli en uppskattad tillverkare av naturliga hud- och kroppsvårdsprodukter. – Genom att skapa produkter som är både naturliga och av hög kvalitet, så tänker vi även på miljön, eftersom det som används på kroppen så småningom spolas ut i våra vattendrag, säger Lasse.

Som liten brukade hans mor jaga honom runt huset för att få i honom välgörande fiskleverolja. Då uppskattade han inte smaken, men i vuxen ålder har han förstått hur nyttigt det var och att hans mor bara ville väl. – Hon var örtkunnig och plockade läkeväxten groblad och lade om mina sår när jag gjorde mig illa. De läkte fort så jag förstod att hennes kurer hade en läkande verkan. Den kunskapen hade jag med mig när jag själv började med örter, säger Lasse Ohlsson, grundare av Scandinavian Herbs.

Företaget startade han för 23 år sedan, efter att han hade insett att det behövdes
naturliga hud- och kroppsvårdsprodukter på marknaden. Till en början var tillverkningen relativt småskalig med en produktserie innehållande tjugo produkter för den svenska marknaden. Sedan 2001 har företaget vuxit och i dag erbjuder Scandinavian Herbs femtio produkter inom hudvård, massage och kroppsvård, fotvård samt ytterligare hälsoprodukter. Försäljningen sker till huvuddelen i Sverige, men produkterna tenderar att finna marknader även i Norge, Finland, Danmark, Nederländerna, USA och Australien.

– Vi har återförsäljare i sju länder och cirka 800 i Sverige. Vi vill göra så mycket vi kan för att upplysa människor om de alternativ som finns för både kropp och själ genom att erbjuda de mest naturliga produkterna som finns på marknaden....


Startsida