Nättidningen som vågar gå sin egen väg - 2000-Talets Vetenskap

Nättidningen som vågar gå sin egen väg

Artikel från nr 3/2023  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Tolv år har gått sedan Torbjörn Sassersson grundade NewsVoice. 2000-Talets Vetenskap träffade honom på Tennstopet i Stockholm för att prata om tidningen som han startade 2011 och som på senare år har kommit att bli tongivande på nätet.

– NewsVoice var en av de första nättidningarna som gjorde anspråk på att vara just en nättidning. Jag har slutat att kalla den för alternativ. Sedan några år uppfyller vi kraven för en etablerad tidning, säger han.

T orbjörn Sassersson har varit något av en pionjär inom nättidningsområdet och har både initierat och deltagit i en rad olika projekt på webben. I april 2011 lanserade han nättidningen NewsVoice. Den startade som en blogg, men förvandlades snabbt till en registrerad nätpublikation på domänen NewsVoice.se. I januari 2012 fick NewsVoice utgivningsbevis från MPRT, Myndigheten för Press, Radio och TV. I dag är Torbjörn Sassersson chefredaktör, grundare och ansvarig utgivare för NewsVoice, som är en partipolitiskt oberoende debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik. Tidningen tar upp ämnesområden som hälsa, vetenskap, media och teknologi samt omvärlds och samhällsfrågor....


Startsida