Till minne av Ulf Brånell - 2000-Talets Vetenskap

Till minne av Ulf Brånell

Artikel från nr 5/2013  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Ulf Brånell avled i sitt hem för några veckor sedan. Han blev 66 år. När Ulf Brånell testade historiens minnesmärken mot den etablerade historieskrivningen, gjorde han revolt. Han fann att det hade funnits tidiga kulturer, långt före vår historieskrivning, som behärskade vattnet och använde sig av idag bortglömda teknologier. Han var en föregångare på Internet med sin hemsida Klokast.se, sedermera Alternativjournalen.se.

Ulf Brånell = Kloka Gubben
När Ulf Brånell gick bort var tidningen precis leveransklar till tryckeriet och utrymmet var alldeles för litet för en sådan gigant inom det alternativa tänkandet. Det kan sägas att Ulf Brånell gick bort alldeles för tidigt , därför han under sina år i Trädet ådragit sig en allt mer ackumulerande tungmetallförgiftning, där det var för mycket uran i brunnsvattnet. Efter svåra benbrott blev det för mycket för cirkulationen.

Men ännu viktigare är att fortsätta det livsverk Ulf Brånell - ofta ensam, förutom sin vapendragare Kicki, Sanslösa Tanten startade och drev. Föreningen SARA hedrar bäst Kloka Gubben med att starta ett Giro di Svezia. Det är Ulfs gamla idé om föreläsningsturnéer á la cirkus som vi sätter i verket. Kicki Brånell gör allt för att driva alternativjournalen.se vidare, så verksamheten med försäljning av öronljus och hälsoartiklar fortsätter, men det är inte lätt att finna motsvarigheten till Ulfs giftiga penna. Men är du bara hälften så slagfärdig, så hör av dig till Kicki Brånell i Håcksvik kicki@klokast.se så att Alternativjournalen kan fortleva. Med upplysande samhällskritik och hälsan som främsta mål. Gör som Ulf hade gjort: Agera blixtsnabbt och maila Kicki Brånell med ett skriftprov.

...


Startsida