Linda Karlström vann målet mot Staten/SVT - 2000-Talets Vetenskap

Linda Karlström vann målet mot Staten/SVT

Datum: 2023-03-15  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Linda Karlström fick idag besked om att hon vann målet i Stockholms tingsrätt, där hon anklagade svenska staten för ett psykologiskt övergrepp utfört av SVT, hon får därmed 100 000 kr i skadestånd.

Tingsrättens dom som förkunnades idag kl 11.00 ger 2000-Talets Vetenskaps ordförande, Linda Karlström, rätt gentemot svenska staten. Karlström och hennes advokat anser att staten, genom SVT, hade gjort sig skyldig till ingrepp i hennes rättigheter.

”Publiceringen har fått stor spridning och ligger alltjämt kvar på SVT Play. Det är tydligt att Linda Karlström har tagit illa åt sig av publiceringen och det tillvägagångssätt som använts för att erhålla det material som publicerats”, står det i ett pressmeddelande från tingsrätten.

Domslutet handlade om dokumentären ”Dokument inifrån: Vaccinkrigarna” som sändes av SVT. Linda Karlström förekom i dokumentären och hon gjorde gällande att staten hade överträtt hennes rättigheter enligt Europakonventionen för mänskliga rättigheter.

Rätten vidhöll att “journalisternas användande av falska identiteter och dold kamera, utgjorde ingrepp i hennes rätt till privatliv, tankefrihet, yttrandefrihet och mötesfrihet”, skriver Tingsrätten i ett pressmeddelande.

Tingsrätten anser att SVT-journalisterna gjorde ett övergrepp på en utsatt privatperson

Övergreppet mot Karlströms integritet och Europakonventionen utfördes av journalisterna Malin Olofsson, Emil Engerdahl, Jakob Larsson, Anna Nordbeck, Johanna Torshall Svensson, Sven Lindahl och Emelie Simmons.

Här läser du hela nyheten på Newsvoice.
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida