Höstnumret är här! - 2000-Talets Vetenskap

Höstnumret är här!

Datum: 2018-09-28  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Är du trött på tidningar där man måste bläddra förbi tio sidor reklam och annat irrelevant innan man ens hittar innehållsförteckningen? Är du lika trött på tidskrifter där designen verkar vara det centrala på bekostnad av både textinnehåll och miljö? Är du trött på tidskrifter som bara skrapar på ytan och som inte vågar tala ut? Ok? Då går vi direkt till innehållet i det senaste numret av 2000-Talets Vetenskap:
Stephan Commers Orgo-Germanika

Kan man bli sjuk av känslomässiga trauman? Många gånger har jag fått höra det, men jag har inte riktigt trott på det. Efter att ha mött Stephan Commer har jag dock kommit att omvärdera min tro och i stället förlita mig på observationer, och efter att ha öppnat mina ögon så kan jag tillägga att det ligger mycket i det hela.

Återställd efter AMD

Innovatören Göte Larsson från Veberöd förtidspensionerades vid 63-års ålder på grund av Bechterews sjukdom. Hans optiker konstaterade att han hade begynnande åldersrelaterad makuladegeneration (AMD) och att han skulle förbereda sig på att bli blind precis som båda hans föräldrar. Men Göte tog kontroll över sin egen ögonhälsa och har idag vid 76-års ålder en perfekt syn.

Fria radikaler och antioxidanter styr din hälsa och dina sjukdomar, del 1

Är fria radikaler enbart skadliga eller kan de vara av godo och till och med nödvändiga? Är det alltid bra att stoppa i sig stora mängder antioxidanter eller kan antioxidanter i för stor mängd till och med ha en skadlig inverkan på människokroppen?

De sju typerna av akne och hur du bemästrar dem, del 2

Det finns sju olika orsaker till akne enligt farmaceuten Benjamin Fuchs. I den första delen av denna artikelserie beskrevs de två första två typerna av akne: androgen akne och binjureakne. I denna del beskrivs de övriga fem formerna av akne, deras grundorsaker samt hur du går tillväga för att enkelt, naturligt och snabbt bli av med problemen - en ovärderlig källa till utförlig information för dig som har eller känner någon som besväras av detta jobbiga tillstånd.

Sädesfältscirklar – en del av det oförklarliga

Det har varit tyst länge om de så kallade sädesfältscirklarna som har varit ett ett känt fenomen sedan 1600-talet. Men medan mainstreammedia vägrar skriva om fenomenet fortsätter det att dyka upp överallt på jorden men i det engelska landskapet Wiltshire är de mest frekventa. Vi besöker Englands främste forskare på "crop circles" och ställer frågorna: Vad är det senaste? Vem skapar cirklarna och varför?

D-krafterna behöver utredas mer ingående

För två år sedan skrev 2000-Talets Vetenskap om Kent Olsson som under många år har studerat det som han kallar för d-krafter, krafter som på många sätt kan komma att få stor betydelse för förståelsen av olika fenomen.

Lågkonjunkturen kommer att påverka hälso- och sjukvården

De ekonomiska indikatorerna visar tveklöst att vi nu står inför en stundande lågkonjunktur som kan komma att bli den värsta under hela mänsklighetens historia. I flera artiklar beskrev vi i 2000-Talets Vetenskap för ett år sedan hur vårt ekonomiska system fungerar samt vilka indikatorer och faktorer som då indikerade att en lågkonjunktur skulle komma inom de närmaste åren. Nu är det ännu fler indikatorer som pekar på att en lågkonjunktur inom den snaraste tiden kan komma att slå till som en bomb mot världens länder. När den bomben exploderar så kommer både välfärden och hälso- och sjukvården att försämras.

Analys av riksdagsvalet 2018

Riksdagsvalet i år blev en riktig thriller. Inte ens en vecka efter valdagen var rösterna färdigräknade på landets länsstyrelser. Det har dessutom framkommit
en hel del mindre angenäma saker om själva valet.

Homeopati enligt Hahnemann – Handbok i homeopatisk teori

Om man vill bli en bra homeopat så tror jag definitivt att man ska läsa Eselböcks böcker. Eselböck skalar nämligen bort allt vad flum heter och håller sina böcker rena, raka och koncisa. Jag tror även det är nyttigt att som homeopat ta till sig av den kritik mot vad homeopatin har utvecklats till som Eselböck utdelar för att på sikt få en ännu mer förf inad och fast förankrad vetenskap som kan stå sig med de ökade krav som framtiden kommer att ställa på homeopatin. Eselböcks grundläggande budskap är enkelt – back to basics!

Klimatlurendrejeriet, del 1

Sommarens oändligt långa värmebölja i Sverige har fått många att börja undra över om den beror på den globala uppvärmning som vi upplever just nu. I den här artikelserien presenteras historik, vetenskap och politiska mål som har med klimatfrågan att göra. I två på varandra följande artiklar ska 2000-Talets Vetenskap belysa på vilket sätt som politikernas klimatskatter är helt obefogade. Vi ska, utifrån en vetenskapligt grund, visa att påståendet att de ökande koldioxidnivåerna skulle vara anledningen till den globala temperaturökningen är ren och skär bluff.

5G-nätet byggs ut och Telia lägger successivt ned vårt gamla kopparledningsnät

Vi går mer och mer mot ett samhälle som baseras på trådlös teknik. Det har blivit billigt och bekvämt, både för konsumenterna och för de bolag som till exempel producerar och sköter om våra telenät.Här skaffar du tidningen!
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida