Liftoff för nr 2-2019 av 2000-Talets Vetenskap - 2000-Talets Vetenskap

Liftoff för nr 2-2019 av 2000-Talets Vetenskap

Datum: 2019-07-03  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

I år är det 50 år sedan den förste astronauten, enligt vad NASA påstår, satte sin fot på månen men det finns avvikelser som entydigt visar att Apolloprogrammet inte alls kan ha genomförts på det sätt som NASA påstår. I detta specialnummer går vi systematiskt igenom avvikelserna men lämnar orsaken till dessa öppen för egna tolkningar.

Sedan blir det som vanligt en hel del komplementärmedicin. En av Belgiens mest ansedda läkare på hormonella problem skriver om kortisolbrist och binjurenedsättning. Vilka är dess typiska kännetecken, vad får det för konsekvenser och hur många lider av problemet? Sedan följer en artikel av en amerikansk läkare om de vanligaste ögonsjukdomarna och hur kan man få dessa att återgå med naturliga metoder.

Dr Erik Enby beskriver ett nytt ämnesområde, somatisk ekologi och berättar om hur han från början i sin medicinska karriär, kom in på sökandet efter de kroniska sjukdomarnas grundorsaker, något som ledde till hans forskning om hur människan är värddjur för både hälsosamma och sjukdomsframkallande mikroorganismer.

Vi fortsätter följa Filippa och hennes mammas kamp med dotterns hjärntumör och sjukvården. Nu har socialtjänsten i Kristianstad tvångsomhändertagit både Filippa och hennes lillasyster och tagit i från henne den alternativa behandlingen som fick tumören att gå tillbaka. Dramat fortsätter på liv och död...

I Sverige genomförs omkring 50 000 elchocker per år. Av dem som får elchockbehandling dör ungefär en person per 200 behandlade. Det är alltså ingen snäll behandling som det handlar om. I denna miniartikelserie ska vi titta på ECT-behandlingens rätta identitet. Vi kommer att titta på ECT-behandling av vuxna samt av barn och ungdomar, men vi ska även gå igenom den lagstiftning och de mänskliga rättigheter som förbjuder att kroppsliga ingrepp och medicinsk behandling sker mot patienternas uttryckliga vilja.

Folkhälsomyndigheten driver just nu en propagandakampanj för att höja den redan så höga vaccinationstäckningen i Sverige. men kampanjen saknar alla tänkbara inslag av information om vaccinernas risker och biverkningar.

Tänk om det blir kallare? Det är titeln på Tege Tornvalls uppdaterade bok. Tage är en av den svenska klimatrealismens främsta föregångare. Vi recenserar boken.

Med tidningen följer det dessutom gör-det-själv guider. I den ena får du lära dig hur man tillverkar egen CBD från råhampa och i den andra visar vi några tester som du kan göra för att se om du har tendenser till kortisolbrist. Sedan följer några intressanta användarberättelser om helande toner och kinesisk medicin samt en artikel om hur viktigt det är att motionera för att hålla sig frisk. Och så avslöjar vi sommarens stora evenemang i Malmö den 28/8.

Här skaffar du en årsprenumeration på tidningen för endast 280 kr!
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida