En Facebook-grupp värt ett besök! - 2000-Talets Vetenskap

En Facebook-grupp värt ett besök!

Datum: 2020-01-10  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Kolloidalt Silver 2.0 (KS2.0) är en av de Facebookgrupper som 2000-Talets Vetenskap varmt kan rekommendera för dig som seriöst vill diskutera alternativmedicin. Trots att gruppen består av närmare 53 000 medlemmar lyckas administratörerna effektivt städa rent på de flesta oseriösa inläggen till den grad att man känner sig trygg som medlem, vilket är ovanligt i så stora grupper. Gruppen har en trevlig gemenskap där man kan ställa frågor till medlemmarna och om inte administratören själv kan ge ett svar så är det alltid någon annan som har något klokt att dela med sig.

Gruppen utgör en guldkälla (eller ska man säga silverkälla) för erfarenheter av alternativa produkter och behandlingar. Här kan du få svar på dina frågor om hälsa, sjukdomstillstånd, behandlingsformer etcetera. Inriktningen ligger främst på kolloidalt silver (KS) men gruppen utgör troligtvis det största forumet på FB där alternativa metoder för hälsa diskuteras. I gruppen finns även ett arkiv med tusentals sidor av erfarenheter av kolloidalt silver för både människor och djur samt ett länkarkiv till fakta om ämnet.

Ett stort plus är att administratörerna även välkomnar diskussioner om hälsa i ett vidare perspektiv som även inkluderar synen på hälsofrihet inom EU och de krafter som hotar vår rätt till egenvård med naturliga behandlingsformer och produkter. Detta är synnerligen viktiga ämnen i en tid när allt fler naturliga produkter och behandlingsformer förbjuds och det är glädjande att gruppen ibland även tar upp detta ämne och vågar tänka "utanför boxen".

Det har under årens lopp startats andra grupper om kolloidalt silver men vi kan tyvärr konstatera att merparten av dessa, om inte alla, inte håller måttet. Antingen är grupperna alldeles för små, eller så brister gruppadministratörerna i sitt modereringsarbete så att konversationerna urartar. Vi kan även konstatera att i vissa grupper har silver- och alternativfientliga krafter infiltrerat sig för att sprida lögner och skapa förvirring. Det antagligen värsta exemplet är gruppen med namnet Kolloidalt Silver 3.0 och som enligt vår erfarenhet genomsyras av barnsliga och rent av elaka kommentarer från skeptiker och förvillare.

Summa summarum: 2000-Talets Vetenskap kan inte rekommendera någon annan grupp än Kolloidalt Silver 2.0 för den som är intresserad av att diskutera och lära sig mer om alternativmedicin och i synnerhet kolloidalt silver. Det blir fem stjärnor av fem möjliga.

Vi tar gärna emot förslag på andra bra FB-grupper som handlar om det som vi skriver om i tidningen. Skicka ditt förslag till medlem@2000tv.se. Om du är intresserad av att fördjupa dig om alternativmedicin och kolloidalt silver så välkomnar vi en prenumeration på vår tidskrift 2000-Talets Vetenskap som utkommer med fyra nummer per år. En års-prenumeration kostar endast 280 kr.

Här skaffar du tidningen!

Här kommer du till gruppen Kolloidalt Silver 2.0
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida