FILMER OCH FÖRELÄSNINGAR

<- Tillbaka till filmer och föreläsningar


Radio/ljudklipp: Sanningen om Estonia

Datum inlagd: 2019-09-25  |  Längd: 01:07:00  |  Videolänk
- Estoniakatastrofen var det största massmordet i svensk historia", berättar Henrik Witte i denna intervju på poddradiokanalen "Sverige Granskas", med anledning av att det har gått 25 år sedan en av Sveriges största katastrofer där 852 människor uppgetts ha mist livet.

Ole Dammegård har kommit fram till samma slutsats och menar att sanningen om Estonia redan finns framför ögonen på den som vill leta reda på den, men den har blivit mörklagd.

- Det finns redan bilder på spränghålet och även på sprängladdningarna som var fastsatta med magneter på skrovet. Bilderna visades till och med på TV4 och har identifierats av militära experter som även har kunnat se viken typ av sprängladdningar det handlar om. Mona Sahlin fick frågan om bilderna på sprängladdningarna och bekräftade att de existerade men ansåg att vi inte har med saken att göra, berättar Ole.

I intervjun får du även höra svar på frågor som:

- Vad hade Estonia för last?
- Varför lovade både Ingvar Carlsson och Carl Bildt först att ta upp kropparna, men ändrade sig plötslig dagen efter?
- Hur var Estoniakatastrofen relaterad till mordet på Olof Palme?
- Varför hade man en dag innan katastrofen en terrorövning som gick ut på att Estonia skulle sänkas med en bomb precis på det ställe som den förliste?
- Varför blev räddningsinsatsen fördröjd?
- Varför sattes de överlevande karantänliknande förhållanden utan möjlighet att kontakta sina anhöriga?

Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av fler aktuella recensioner och djupgående artiklar om hälsa och miljö!


Startsida