Consider the Lilies – A Review of 18 Cures for Cancer and Their Legal Status

Recensionsdatum: 2018-12-14  |  Författare: Mary W. Maxwell PhD, LLB  |  Recensent: Siv Wernborg

Mary Maxwell föddes år 1947, hon är författare till sex böcker och är bland annat medlem i ”the Law Society of South Australia” och ”Friends of Science in Medicine”. År 2006 var hon republikansk kandidat till kongressen i New Hampshire i USA.

Mary är änka och enligt henne själv har hon varit gift med en ”underbar” läkare.

Hon är en ovanlig kvinnlig jurist med ett stort intresse för holistisk medicin och botemedel, i synnerhet mot cancer och varför sådan behandlingsstrategi har bannlysts. Hon har två adresser, dels bor hon i Adelaide, Australien, dels i Marblehead i Massachusetts.

Mary Maxwell är katolik och titeln Consider the Lilies är hämtad från Bibeln, Matteus 6:28: “Consider the lilies of the field, how they grow: they neither toil nor spin, yet Solomon in all his glory was not arrayed as one of these.”

Consider the Lilies finns bara på engelska och börjar med följande rader:

To Aung San Suu Kyi,
protector of her people,
exemplar of faithfulness


Förläggaren Kris Millegans förord (från Paracelsus, en schweizisk läkare, alkemist och naturfilosof 1493-1541): ”Medicine is not only a science; it is also an art. It does not consist of compounding pills and plasters; it deals with the very processes of life, which must be understood before they may be guided.”

När Mary Maxwell genom läkaren Alan Cantwell i Kalifornien redan är 2012 fick höra talas om doktor Erik Enby, så kontaktade hon honom. Erik Enby finns nämnd på sidorna 71, 103, 232, 236, 356 i boken och finns med på foto på omslagets baksida i den första raden av porträttbilder.

Mary Maxwell har gjort en grundlig research, för att inte säga ett mastodontarbete. Förutom läkaren Erik Enby i Sverige skriver hon om bland annat följande läkare, terapeuter och andra kända personer utomlands som har förföljts, trakasserats, deslegitimerats, fått ge upp sina karriärer och som har riskerat både hus och hem - några av dem har till och med kastats i fängelse och detta för att vi alla skulle få ett bättre liv och en bättre hälsa: Antoine Béchamp, Claude Bernard, Christopher Bird, Stanislaw Burzynski, Alan Cantwell, Iréne Diller, Günther Enderlein, Max Gerson, Rike Hamer, Leonard Horowitz, Josef Issels, Arthur Kendall, Robert Koch, Georges Lakhovsky, Virginia Livingston, Lida Mattman, Gaston Naessens, Björn Nordenström, Louis Pasteur, Wilhelm Reich, Royal Rife, Nicola Tesla och Andrew Wakefield för att nu nämna några. Vilket oerhört lidande dessa har varit tvungna att utstå!

Barry Marshall och Robin Warren fick till slut nobelpriset i medicin år 2005 för sin upptäckt att magsår är en infektionssjukdom orsakad av bakterien Helicobacter pylori och dess roll vid gastrit och ulcussjukdom. Nobelpriset fick de dock först efter att ha lierat sig med läkemedelsindustrin.

Pleomorfismen har författaren skrivit en del om, det vill säga att inom bakteriologin kan två mot varandra stridande riktningar märkas: monomorfismen, som anser att mikroorganismerna är konstanta, och pleomorfismen, som anser att mikroorganismer kan ha en cykel, det vill säga genomgå flera olika utvecklingsstadier. Monomorfismen är dessvärre den uppfattning som har vunnit hävd inom den traditionella medicinen.

Mary Maxwell brottades mycket med undertiteln till boken innan den slutligen kunde tryckas upp och publiceras.

Boken är kontroversiell och består av fyra delar med 16 kapitel och 370 sidor. Boken är en ögonöppnare framförallt med avseende på cancer. Mary Maxwell tror definitivt inte på operation/kirurgi, strålning och cytostatika när det gäller att hjälpa patienter att bekämpa bakomliggande sjukdomsprocesser. Även andra sjukdomar såsom autism, borrelia, Parkinsons och polio, för att nu nämna några, avhandlas i boken. Vaccinationer nämns på sidorna 193-205. Infektionsteorin och svamp finns också med.

Vidare handlar boken även om hur Rockefeller tog kontroll på medicinens område i USA och mycket annat.

Det var meningen att Mary Maxwell skulle besöka Sverige i november 2013 för att träffa Erik Enby. Vid detta tillfälle var det tänkt att hon skulle bo i mitt hem. Det blev dessvärre av någon anledning inte av, men det kanske inte är för sent än? Hon är en intressant och spännande kvinna med många strängar på sin lyra och hon är dessutom jämngammal med mig!

Denna bok kan köpas som pocket på Adlibris eller Bokus för en billig penning eller tankas hem gratis på denna adress.

Om boken däremot används för kommersiellt ändamål eller för översättning, så ska förläggaren Kris Millegan, TrineDay Press eller författaren kontaktas.

Consider the Lilies väcker starka känslor och är ett litet uppslagsverk som borde finnas i varje hems bokhylla. Ett paradigmskifte med ett nytt sjukdomsbegrepp på medicinens område låter sig dock inte göras på en generation, har jag förstått. Hur länge till ska det dröja innan det medicinska etablissemanget tar sitt förnuft till fånga innan vi alla är döda och begravda?

En rad frågetecken infinner sig omkring det dyrbaraste vi har, nämligen HÄLSAN. När ska till exempel det sovande svenska folket vakna? Vad innebär det kollektiva ansvaret? 2000-Talets Vetenskap har härvidlag en mycket viktig uppgift att fylla genom att sprida information.Recensenten Siv Wernborg, Fil mag, var cancerpatient hos dr Enby 2001-2004 och som alltjämt är vid prima liv trots dålig prognos 2001 på Jubileumskliniken, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av fler aktuella recensioner och djupgående artiklar om hälsa och miljö!


5 tidningar per år

2000-Talets Vetenskaps lista med litteraturtips (pdf)

21-08-06
20-08-12
Din kropp skriker efter vatten, Dr Fereydoon Batmanghelidj
20-07-05
Do it yourself - DIY DAO, Peter Torssell, Johnny Torssell
20-06-21
Den metabola teorin om cancer, Travis Christofferson
20-06-25
19-12-10
Rädda Din Hjärna Nu, Peter Wilhelmsson
20-06-24
19-02-18
18-05-11
The End Of Alzheimer's, Dr Dale Bredesen
18-05-11
In the Dark, Jason Bawden-Smith
Startsida