Do it yourself - DIY DAO

Recensionsdatum: 2020-06-15  |  Författare: Peter Torssell, Johnny Torssell  |  Recensent: Michael Zazzio

Jag har alltid förundrats över alla människor som vänder sig till en filosofisk eller andlig ledare eller guru för att utveckla sig. En dag trillade boken DIY DAO ned i min brevlåda, och enbart titeln gladde mig. DIY står för ”do it yourself” [gör det själv].

Tänk att det fanns någon som hade insett att man kan utveckla sig och skaffa sig kunskap på egen hand! Det är ju precis likadant med fysisk träning. Man måste inte lägga ned en massa surt förvärvade pengar på att ha en personlig tränare under vars överinseende man svettas medan man kämpar ihjäl sig.

DIY DAO är skriven av två bröder som är börsanalytiker och som har insett att livet har mycket att erbjuda om man bara vågar låta bli att följa strömmen. Själslig utveckling kan ge och ger förmodligen större utsikter till att kunna lyckas bättre med sådant som i vanliga fall inte alls förknippas med just själslighet.

Peter och Johnny Torssell har med sin bok öppnat nya möjligheter inom den bransch som de själva främst arbetar – inom börsmarknaden – med analyser och investeringar, och den här boken kanske är något som alla börshajar bör läsa, i synnerhet nu, när börsen faller ned i avgrunden. Personligen skulle jag inte alls satsa några pengar i aktier på ett bra tag, eftersom många av världens börser kanske kommer att inom loppet av några år sjunka med 75 % och i vissa fall ännu mer.

DAO – den rätta vägen


Dao betyder ”den rätta vägen”, och dao är en klassisk kinesisk visdom som kan användas inom många olika områden. Dao bygger på principer och ett helhetstänkande som beskrive hur allt i universum interagerar och strävar mot harmoni.

Dao är ett harmoniskt förhållningssätt som leder till avslappning, och i ett sådant tillstånd är man mer benägen att fatta framgångsrika beslut. Det kan handla om ekonomiska beslut men även om beslut som rör hälsan eller individens livsstil. Boken DIY DAO kan definitivt hjälpa läsaren att få bättre kontroll över sådana områden.

Den här bokens fullständiga titel är ”DIY DAO – Vägen till hälsa och välstånd genom klassiskt kinesiskt tänkande”. Författarna ser boken som en praktisk guide för att kunna förstå hur man kan bibehålla hälsan även när man blir äldre och hur man bibehåller harmoni trots motgångar i livet. Boken förbereder även läsaren på olika svängningar i samhället, ekonomin och på börsen, och den förberedelsen kan man erhålla genom det klassiska kinesiska tänkandet.

Fullspäckad med information Den här boken är fylld av diagram, tabeller
och symboler. Den innehåller information om såväl det moderna samhället som om Kina
för tusentals år sedan. Det är en bok med stor spännvidd och som till exempel diskuterar vad en frisör kan ha för nytta av börskunskap.

Peter och Johnny Torssells bok är definitivt något som man bör titta närmare på om det är så att man vill utveckla sig på något sätt eller inom något område, vilket område det än må vara. Det finns alltid något att lära sig, och DIY DAO bjuder definitivt på många
ny tankar och synsätt som kan vara väl värda att beakta i många olika situationer.
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av fler aktuella recensioner och djupgående artiklar om hälsa och miljö!


5 tidningar per år

2000-Talets Vetenskaps lista med litteraturtips (pdf)

21-08-06
20-08-12
Din kropp skriker efter vatten, Dr Fereydoon Batmanghelidj
20-07-05
Do it yourself - DIY DAO, Peter Torssell, Johnny Torssell
20-06-21
Den metabola teorin om cancer, Travis Christofferson
20-06-25
19-12-10
Rädda Din Hjärna Nu, Peter Wilhelmsson
20-06-24
19-02-18
18-05-11
The End Of Alzheimer's, Dr Dale Bredesen
18-05-11
In the Dark, Jason Bawden-Smith
Startsida