Extra! Facebook censurerar alternativ Covid-19 information

Datum: 2020-06-30  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Idag, den 30 juni 2020 vid 17:30 tiden fick vi ett meddelande om att vårt inlägg om innehållet i en artikel från det senaste numret av tidningen bröt mot Facebooks så kallade "Covid-19 Communityregler". Inlägget, som gjordes den 28/6 2020 och hade nått ut till uppskattningsvis mellan 10 000 och 20 000 personer, handlade om behandling av Covid-19 med intravenöst C-vitamin, vilket har genomförts på sjukhus i flera länder och av läkare i Sverige.

Som tur är hann vi i sista stund spara inlägget som nu finns att läsa på vår hemsida på denna adress:

Facebooks påhittade "Covid-19 Communityregler" innebär en stor inskränkning av yttrandefriheten på ett av världens största diskussionsforum och förbjuder i stort sett all alternativ information om Covid-19. Det finns knappast någon annan arena i vårt samhälle där liknande censur råder.

Bland annat förbjuder Facebook inlägg med följande innehåll:

  • "Påståenden om att myndigheternas föreskrifter om social distansering i samband med covid-19 är en undanmanöver för att installera infrastruktur för 5G-teknik eller att symptomen på covid-19 egentligen är orsakade av 5G-tekniken".
  • "Påståenden om att någonting skyddar någon från att smittas av covid-19 (t.ex. befintliga vaccin, kosthållning, aromaterapi och eteriska oljor) .... "
  • "Påståenden om att det finns ett botemedel mot covid-19, såvida inte Världshälsoorganisationen eller någon annan ledande hälsoorganisation bekräftar att det finns ett sådant botemedel. Det hindrar inte människor från att diskutera kliniska studier och egna erfarenheter om botemedel och behandlingar av de kända symptomen på covid-19 (t.ex. feber, hosta och andningssvårigheter)."
  • "Påståenden om att covid-19 inte finns, inte är en pandemi eller inte är farligare för människor än en vanlig förkylning eller influensa."

Munskydd må ha sin effekt mot Covid-19, men att dessutom förse alla människor med munkavle är rena medeltidsfasonerna - det har aldrig löst några problem utan endast skapat nya. När nu Facebook återupptar denna diktatur-praxis så måste vi protestera! För om denna begränsning av yttrandefrihet börjar att anses normalt på sociala medier så varför skulle det inte kunna bli en norm även i andra sammanhang?

Här kan du läsa Facebooks samtliga så kallade "Covid-19 Communityregler"

I det senaste numret av 2000-Talets Vetenskap kan du läsa hela artikeln om intravenös C-vitaminbehandling av ett akut Covid-19-patientfall. En svensk läkare såg till att hans Covid-19-insjuknade syster fick adekvat akutbehandling med C-vitamin. Läkaren var tidigare överläkare och docent inom både narkos- och intensivvård på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. I denna artikel återger 2000-Talets Vetenskap för sina läsare hur läkarens syster behandlades och överlevde.

Har du själv fått ett inlägg om Covid-19 borttaget? Hör av er till oss så ser vi till att detta får uppmärksamhet!
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida