Tidningen 2000-Talets Vetenskap, Alternativ medicin, Komplementär medicin och alternativ vetenskap är 2000-Talets Vetenskaps ämnen!

NYHETER & ARTIKLAR


Nättidningen som vågar gå sin egen väg
Tolv år har gått sedan Torbjörn Sassersson grundade NewsVoice. 2000-Talets Vetenskap träffade honom på Tennstopet i Stockholm för att prata om tidningen som han startade 2011 och som på senare år har kommit att bli tongivande på nätet. – NewsVoice var en av de första nättidningarna som gjorde anspråk på att vara just en nättidning. Jag har slutat att kalla den för alternativ. Sedan några år uppfyller vi kraven för en etablerad tidning, säger han.
Karolinska öppnar hjärtmottagning för idrottare
På Karolinska universitetssjukhuset i Solna har man öppnat en specialistmottagning för att hitta idrottare som är i riskzonen för att drabbas av allvarliga hjärtproblem.
Ta tillbaka rätten att bestämma över din egen hälsa
Projektet "Kill WHO" gör ett globalt uttalande vid en längre presskonferens den 21/8 kl. 15.00, vilk
Tyst minut för Erik Enby
och minnesord från begravningen
Det vetenskapliga seminariet 3 april 2022 i Göteborg inleddes med en tyst minut för läkaren och fors
Dr Erik Enby botade cancer ända till slutet
Igår kväll den 31 mars 2022 nåddes vi av det sorgliga beskedet att dr. Erik Enby har avlidit i en ålder av 84 år, efter komplikationerna av ett benbrott som han ådrog sig på landet den 19 mars.
Filmproducenten som vägrade ge upp
Förstummade är vi alla. Det är ofattbart att Börje Peratt inte längre finns ibland oss. Han lämnade oss den 20 december efter en tids sjukdom. Våra tankar går främst till Ritva, hans hustru och kärlek i livet, vidare till barn och barnbarn - en far och farfar att vara stolt över.
Tusentals tågade för frihet
Lördagens manifestation som utgick från Norrmalmstorg i Stockholm samlade tusentals människor under banderollen "Nej till vaccinpass". 2000-Talets Vetenskap var på plats för att bevaka manifestationen.
Stor tillväxt i världens största korallrev, trots "klimatalarm".
Världens största system av korallrev, Stora barriärrevet utanför Australien, mår riktigt bra och har under de senaste åren återhämtat sig till en rekordnivå som inte har setts sedan mätningarna började på 80-talet.
Sofie: Jag förlorade värdefulla minnen av mina barn efter ECT-behandlingarna
"Jag minns inte alls mycket från mitt liv innan jag fick ECT, och det värsta är väl att jag har glömt det finaste man kan uppleva i livet, enligt mig då, och det är mina två förlossningar och första mötet med mina barn. Och sedan minns jag inte alls mycket från de första tre åren med mina barn." Sofie Lindquist
Kåseri: Den svenska "vårdsekten".
Efter ett antal besök på olika vårdcentraler så har jag alltmer övertygats om att det på många av landets vårdcentraler odlas en sekterism som på många punkter (se nedan) påminner om den som man hittar inom till exempel slutna samfund.
Fem bästa andningstipsen för att skydda dig mot coronaviruset - Intro
Denna artikel syftar till att ge konkreta, effektiva andningsrelaterade råd om vad du kan göra för att stärka din hälsa och ditt immunförsvar för att kunna bekämpa coronaviruset om du skulle bli smittad. Eftersom viruset bland annat sprids via luften och sätter sig i luftvägarna är också sättet vi andas på viktigt att belysa.
Vaccinvägrare kan vägras arbete
Sveriges största arbetsgivarorganisation, Almega, ser inget hinder för att arbetsgivare i framtiden ska kunna kräva vaccinintyg vid nyanställning, åtminstone inom områden som vård, handel och flyg. Det skriver Unionen i en artikel i sin medlemstidning Kollega i nummer 4 maj 2021.
Kåseri: En midsommarnattsmardröm
"Annie Lööf kan bli statsminister", sade statsvetaren Johan Hellström till SVT igår. Genom
Covid-19 demonstrationer över hela världen
Initiativet "World Wide Rally For Freedom" demonstrerade den 15 maj 2021 mot samhällsrestriktionerna på flera platser i världen.
20/3 World Wide Rally demonstration mot coronarestriktioner
Pandemianhängare mobiliserar våldsaktioner och potentiella grundlagsbrott mot fredlig och demokratisk jättedemonstration mot restriktioner i morgon
Odemokratiskt, partiskt och hyckleri
Den senaste tidens frustration över samhällsnedstängningarna nådde i går ett klimax i form av en stor demonstration på Medborgarplatsen i Stockholm. Detta var en del av den stora folkrörelse som växer starkt i hela världen - en protest mot de skadliga effekterna av coronarestriktionerna. Men inget av detta visade systemmedia någon förståelse för, i sin rapportering av händelsen. I stället såg man den demokratiska demonstrationen som ett stort problem.
Tusenmannamarschen den 6 mars
Imorgon den 6 mars 2021 ska anti-lockdown demonstrationen Tusenmannamarschen genomföras på Medborgarplatsen i Stockholm.
Studie: Icke vaccinerade barn är friskare
Ovaccinerade barn är betydligt friskare än dem som har fått vaccin. Det är slutsatsen av en studie som publicerats i The International Journal of Environmental Research and Public Health
Facebook censurerar gruppen Kolloidalt Silver 2.0
Facebooks censur har nu även nått gruppen Kolloidalt Silver 2.0 - en av Sveriges största Facebookgrupper med närmare 60 000 medlemmar, och det största diskussionsforumet om naturlig hälsa och kolloidalt silver.
NHF Sweden: Pandemilagen bryter mot grundlagen
I NHF Swedens remissyttrande till Regeringen angående den tillfälliga Pandemilagen (S2020/09214) slås fast att lagen bryter mot bland annat Regeringsformen samt paragrafer som återfinns i de mänskliga rättigheterna.
Startsida