Filmproducenten som vägrade ge upp - 2000-Talets Vetenskap

Filmproducenten som vägrade ge upp

Datum: 2022-02-02  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Förstummade är vi alla. Det är ofattbart att Börje Peratt inte längre finns ibland oss. Han lämnade oss den 20 december efter en tids sjukdom. Våra tankar går främst till Ritva, hans hustru och kärlek i livet, vidare till barn och barnbarn - en far och farfar att vara stolt över.

Börje var en av de mest produktiva människor vi har känt som bildade föreningen Humanism & Kunskap för 10 år sedan. Han är kanske mest känd för sina två dokumentärer om läkaren Erik Enby "Läkaren som vägrade ge upp" och "Sista striden" samt hans behjärtansvärda engagemang som vaccinmotståndare.

Han var en förkämpe för sanning och frihet och gjorde ovärderliga insatser för demokrati och yttrandefrihet. Han sökte hela tiden sanningen och skaffade sig därmed fiender i den medicinska makteliten och i media. Han skonade ingen! Börje gav oss hopp om att det finns journalister med mod och kraft som bedriver sann journalistik.

Vi har förlorat en medkämpe på barrikaderna, en ljuskrigare på jorden, som vi aldrig ska glömma. Vandra vidare i frid Börje!


Länkar

Premiären på Börje Peratts film ”Läkaren som vägrade ge upp”
Börje Peratt ville skapa en värld som styrs av goda människor
Börje Peratt - filmaren
Börje Peratts hemsida
Börje Peratts mediala sidor
IMDB: Läkaren som vägrade ge upp
Läkaren som vägrar låta sig tystas

Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida