Stor tillväxt i världens största korallrev, trots "klimatalarm". - 2000-Talets Vetenskap

Stor tillväxt i världens största korallrev, trots "klimatalarm".

Datum: 2021-10-27  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Världens största system av korallrev, Stora barriärrevet utanför Australien, mår riktigt bra och har under de senaste åren återhämtat sig till en rekordnivå som inte har setts sedan mätningarna började på 80-talet.

Efter fem års tillfällig tillbakagång, som bland annat tros bero på några kraftigare stormar under de senaste 10 åren, så frodas nu korallerna som aldrig förr. Koralltäckningen av reven är lika hög som när mätningarna började på 80-talet.

Detta rapporterar marinfysikern och tidigare professorn vid James Cook University (JCU), Peter Ridd, i Sky News Australia den 26/10 2021, efter att nya data framkommit om revens hälsotillstånd.

Ridd menar att de räddningsinsatser som just nu pågår i reven med bland annat undervattenshögtalare med "artificiell rev-musik" är fullständigt meningslösa och korkade. Reven är till ytan lika stora som Tyskland och skulle miljön verkligen försämras så skulle hela revet dö på en gång, vilket inget tyder på.

"Korallerna utvecklar biljoner av nya larver varje år... De bara forsätter att utveckla koraller i en takt som inte verkar kunna gå att stoppa", säger Ridd.

Ingen större mainstream media har ännu vågat rapportera om nyheten, enligt Ridd, antagligen med rädsla av att bli kallade "klimatförnekare" men att bli kända som "sanningsförnekare" är kanske ännu värre.

Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida