Intravenös C-vitamin i högdos effektivt vid dödlig lunginflammation och svininfluensa. Alan Smith – ett överlevande bevis. - 2000-Talets Vetenskap

Intravenös C-vitamin i högdos effektivt vid dödlig lunginflammation och svininfluensa. Alan Smith – ett överlevande bevis.

Datum: 2020-08-05  |   Författare: Bo Zackrisson m.fl

Hösten 2010 hade nya zeeländska ”60 minutes” sänt två mycket skakande tv-reportage om C-vitaminbehandling, som gett eko över hela världen. Dock inte i Sverige. Det handlar om farmaren Alan Smith som förra året dömdes till döden av sjukhuset, men efter hård kamp av Alans anhöriga kunde räddas till livet av C -vitamin.

Bild ovan: Ett klipp ur ett av två skakande reportage som den nya zeeländska televisionens dokumentärprogram 60 minutes sände 2010. Bilden till vänster visar farmaren Alan Smith kopplad till en ECMO-maskin på ett sjukhus i Auckland. Alan Smiths lungor hade slutat fungera och det var endast med hjälp av lungmaskinen, som han kunde hållas vid liv. Sjukhuset hade dömt honom att dö, men så inträffade något oväntat… Än i denna dag förnekar läkarexpertisen vad som faktiskt inträffade.

Den nya zeeländska farmaren Alan Smith, då 56 år, inkom med helikopter till Aucklands sjukhus den 1 juli 2009. Han hade drabbats av allvarliga komplikationer från svininfluensa (H1N1-virus), som lett till att lungorna kollapsat. Lungröntgen visade att Alan drabbats av så kallad white-out pneumonia, en mycket allvarlig lunginflammation. Med det menas att lungorna inte syns på röntgen, då de är fyllda med infekterade vätskor, vilket gör att inget syre kan komma ner i lungorna.

Efter 20 dagar av livsuppehållande behandling i ECMO-maskinen tillsammans med andra mediciner hade ingen förbättring inträtt. Alan Smith svarade inte på behandlingen och låg fortfarande medvetslös. Samtidigt upptäckte läkarna att Smith led av leukemi och beskedet från sjukhuset var glasklart:
– Mr Smiths leukemi är möjlig att behandla, om det vore den enda sjukdom han hade. Men eftersom hans lungor är ur funktion, kan han inte överleva.

Sjukhusets dödsdom

Måndagen den 20 juli 2009 har sjukhuset ett möte där Alan Smiths tillstånd och behandling diskuteras. Ur protokollet:

”Denna morgon har vi, CVICU:s läkare, träffat och diskuterat Alan Smiths behandling med en ECMO-specialist från USA. Gruppen kom fram till ett enigt beslut att Mr Smith ska kopplas bort från ECMO-maskinen och tillåtas att dö. Att fortsätta behandlingen skulle endast fördröja hans oundvikliga död.”

Alans fru och hans tre söner lät sig inte nöjas med det beskedet. De kontaktade den alternativmedicinska kliniken Centre for Advanced Medicine i Auckland, som föreslog behandling med intravenöst C-vitamin i högdos, en behandling som ligger utanför skolmedicinen.

Sjukhusledningen sa nej, det fanns enligt dem inga vetenskapliga bevis för att en sådan behandling skulle vara verksam. Men sönerna stod på sig.

Sjukhuset ger med sig

På tisdagen samlades sjukhusledningen till ett möte med familjen och bestämde sig för att ge Alan några dagars respit fram till fredagen. Under de tre dagar som återstod till fredagen, gick sjukhuset motvilligt med på att gå de anhörigas vilja till mötes och administrera C-vitamin intravenöst.

Ur tisdagens mötesprotokoll:

”Alla på sjukhusets intensivvårdsavdelning är eniga om att vitamin C inte kommer att ha någon effekt. Vi är helt eniga om att Mr Smith inte kommer att överleva. En medlem i vår grupp anser dock att vi kan vänta några dagar ytterligare med att koppla loss Mr Smith ur ECMO-maskinen. Det är rimligt att vänta till på fredag. Om inte Mr Smith visat några tecken på förbättring till dess, kommer vi att avbryta ECMO-behandlingen.”

”Under tiden, och med tanke på familjens starka övertygelse om vitamin C, är vi villiga att ge denna behandling under två dagar.”

Sjukhuset inleder behandlingen

Under tisdagsnatten fick Alan Smith sin första dos, 25 gram vitamin C intravenöst. På onsdagsmorgonen fick han ytterligare 25 gram. På eftermiddagen togs en CT-scanning som visade att Smiths lungor börjat tillfriskna på ett remarkabelt sätt!

På fredagen, den dag som skulle ha blivit Alan Smiths dödsdag, hade han börjat vägen tillbaka till livet. I sjukhusets journal hävdas att förbättringen beror på att man förändrat patientens läge i sängen genom att lägga honom på mage. Inget står om att C-vitamininfusionen kan ha haft någon betydelse i sammanhanget.

Den retoriska frågan från en av sönerna är:
– Varför provade dom inte att lägga pappa på rygg tidigare, innan de beslutade att koppla bort ECMO-maskinen?

C-vitaminbehandlingen pågår under nio dagar. De sista sex dagarna ges 50 gram, två gånger dagligen. Den 26 juli, en vecka efter den första C-vitamininfusionen, kopplas ECMO-maskinen bort!

Ny kris

Precis då alla trodde att krisen var över, började Alan Smiths hälsa åter att svikta. Sjukhuset hade beslutat att inte ge ytterligare behandling med C-vitamin. Familjen blev mycket upprörd, men en ny läkare vägrade hårdnackat att återuppta behandlingen. Efter tre dagar återupptogs dock behandlingen, denna gång med mycket låg dos – ett gram, mot tidigare upp till 100 gram per dag.

Advokathjälp!

I början av augusti förflyttades Alan Smith till ett sjukhus beläget närmare hans hem. Det nya sjukhuset vägrade att administrera vitamin C-infusion. Nu tog familjen hjälp av Mai Chen, en välkänd nya zeeländsk kvinnlig advokat, som lyckades tvinga sjukhuset att fortsätta behandlingen. Den 18 september, efter nio långa veckor, kunde Alan Smith lämna sjukhuset och komma hem till familjen igen.

Idag är Alan Smith tillbaka vid god hälsa och arbetar tillsammans med sin familj på en farm i Nya Zealand. Hur gick det då med leukemin? Av den syns inget spår och kan sannolik ha försvunnit av högdosbehandlingen med C-vitamin. Sedan dess har kosttillskott med liposomal C-vitamin (Lypo-Spheric) ingått i Alan Smiths dagliga rutin och har även kompletterat med D-vitamin samt Q10 med mera. Alan är engagerad i hälsofrihetsrörelsen och driver insamlingar för att samla ihop pengar till forskning på hög dosering av intravenös C-vitamin.

”Ovetenskaplig metod”

Den 15 september 2010 sände teveprogrammet 60 minutes i Nya Zeeland ett uppföljande reportage. I reportaget berättas om flera fall av svårt sjuka patienter, där sjukhusen vägrat administrera vitamin C intravenöst i högdos. Istället hade man låtit patienterna dö. För hälso- och sjukvården är det självklart tryggare att låta patienterna dö med vetenskapliga metoder, än att låta dem bli friska med påstått ovetenskapliga metoder.

De nya zeeländska hälsomyndigheterna har varit hårt pressade. De har under hösten 2010 deklarerat att denna enkla, billiga och bevisligen effektiva behandling är ovetenskaplig och alltför farlig för att ingå i den nya zeeländska hälso- och sjukvårdens behandlingsarsenal.


Alam Smith tipsar

Vid en sammankomst om hälsofrihet och C-vitamin i Nya Zeeland tipsar Alan Smith om användning av liposomal C-vitamin (länk till video med hela sammankomsten nedan):

"- Jag har en 83-årig granne som nyligen drabbades av en lunginfektion efter en hjärtoperaion. Läkarna sade åt hans familj att han var så dålig att han troligtvis skulle dö. Jag följde med till ett av läkarnas möten på sjukhuset där även familjens advokat var närvarande. Vi övertygade då läkarna att börja ge patienten tillskott av samma sorts liposomal C-vitamin som jag tar själv i höga doser (Lypo-Spheric). Efter 36 timmar kunde mannen sitta upp och nu är mannen hemma på sig gård och mår bra. Om du drabbas av influensa eller lunginflammation så rekommenderar jag att du tar samma produkt med liposomal vitamin C. Ta 4-8 gram C-vitamin per dag."Artikeln är en syntes av en tidigare artikel i 2000-Talets Vetenskap nr 5 2010 kompletterad med ny information.

Länkar
Video: 60 minutes: Vitamin C The Miracle Swine Flu Cure
Video: Alan Smith berättar om sin historia, engagemang för hälsofrihet samt hans och andras erfarenheter av behandling med C-vitamin.
Lars Bern: Askorbinsyra – ett av naturens undergörande näringsämnen.


Missa inte den fördjupande artikelserien om C-vitamin som just nu pågår i 2000-Talets Vetenskap nr 1, 2 och 3 år 2020. Eftersom människan, förmodligen på grund av en genetisk defekt, inte kan tillverka sitt eget C-vitamin har vi i jämförelse med andra arter på jorden en av de lägsta nivåerna av C-vitamin i våra celler. Således kommer detta att medföra konsekvenser för oss eftersom det är svårt att få i sig tillräckligt med C-vitamin enbart genom den kost vi äter dag.

Skaffa en prenumeration här och se till att klicka i alternativet "Senaste fyra nummer" så får du hela artikelserien!
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida