Din kropp skriker efter vatten!

Datum: 2020-08-12  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Kronisk vattenbrist i kroppen orsakar de flesta av våra sjukdomar. Det skriver Fereydoon Batmanghelidj i boken "Din kropp skriker efter vatten", som alla borde läsa under dessa varma dagar.

Trots att kroppen består av cirka 70 procent vatten och hjärnan hela 85 procent, och trots att vi gör av med flera liter vatten varje dag, stannar vi sällan upp och funderar över var kroppen får sin påfyllning ifrån om vi inte dricker vatten regelbundet.

Ett tillräckligt vattenintag är särskilt viktigt för matsmältningen och näringsupptaget. Batmanghelidj visar hur buksmärtor och magsår på bara några minuter kan botas med ett ökat intag av vatten.

"Man har sett i experiment att när vi dricker ett glas vatten går vattnet omedelbart vidare till tarmen och absorberas. Inom en halvtimme töms nästan exakt samma mängd vatten ut ur magsäcken genom det körtelrika skicktet i slemhinnan. Det utsöndras underifrån och hamnar i magsäcken, redo för att bryta ner mat. Matsmältningen av fasta födoämnen är beroende av att det finns stora mängder vatten. Syra tillförs maten, enzymer aktiveras och maten bryts ned till ett homogent, flytande tillstånd som kan passera in i tarmen för nästa fas i matsmältningen."

En modell av magsäcken och dess slemhinneskickt. En väl genomfuktad slemhinna håller kvar bikarbonat och neutraliserar syran när den försöker tränga igenom slemhinnan. En uttorkad kropp leder till en ineffektiv slemhinnebarriär som inte kan hindra att syran tränger igenom och skadar slemhinnan. En väl genomfuktad slemhinna ger en betydligt effektivare syrabarriär i slemhinnan än något läkemedel som för närvarande erbjuds på marknaden, skriver Dr Batman.


I boken får du bland annat veta:

- Hur brist på vatten påverkar hjärnans effektivitet och mentala skärpa
- Varför andra drycker som te, kaffe och läsk inte kan ersätta vatten
- Varför vatten är nyckeln till att gå ned i vikt utan att banta
- Hur högt blodtryck kan behandlas naturligt, utan mediciner
- Hur stress, oro och depressioner, migrän, astma och allergier påverkas av vattenbrist

Boken kan köpas i 2000-Talets Vetenskap webshop och kostar 149 kr. Klicka här för att komma dit!

Här kan du läsa en utförlig recension av boken av recensent Pia Hellertz.
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida