Stefan Löfven: "Det behövs en reglering av sociala medier." - 2000-Talets Vetenskap

Stefan Löfven: "Det behövs en reglering av sociala medier."

Datum: 2021-01-13  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Det pågår en förföljelse av människor med åsikter som går stick i stäv med pågående samhällsutveckling. Läkare, professorer och medborgarjournalister, som till exempel kritiserar "lockdowns" och Covid-19 vaccinationen tillåts inte längre få uttrycka sina åsikter, på samma villkor som alla andra. Det finns ingen demokratisk jämställdhet.

Hundratals videos och intervjuer på sociala medier tas bort och konton stängs ned varje dag i en aldrig tidigare skådad omfattning.

Det är närmast att likna vid en digital och global "utrensning" av oliktänkande utan dess like, och våldet på yttrandefriheten begås av IT-jättar med tjänster som Google, Youtube, Facebook och Twitter, påverkade av politiska utspel. Nu senast meddelar till och med företaget Mozilla, som står bakom "den fria" webbläsaren Firefox och mailprogrammet Thunderbird, att det "med anledning av demonstrationerna och ockupationen av Kapitolium" bör vara förbjudet för "nationalister" att ha tillgång till Internet, samt att hela Internet ska "byggas om" för detta ändamål.

Idag är det "stormningen av Kapitolium" (där demonstranterna inte dödade någon) som eldar på hysterin att förfölja oliktänkande. Förespråkarna för denna censur har namn som Joe Biden, Nancy Pelosi, Stefan Löfven, Annie Lööf och Carl Bildt, och huvudskurken verkar vara "det fria ordet".

I dagens partiledardebatt i riksdagen uttryckte Jimmy Åkesson en stor oro över utvecklingen där nu IT-jättar godtyckligt begränsar människors rätt att uttrycka sina åsikter i sociala medier. Stefan Löfven svarade att han tvärtom vill se hårdare tag mot denna yttrandefrihet och manar till en ökad reglering för sociala medier för att "stoppa det som sker i USA".
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida