Kan man förebygga fosterskador?

Datum: 2018-04-21  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Chansen att bli gravid ökar markant när båda föräldrarna har bra matvanor, livsstil och hälsovanor, enligt Rapport på SVT1 den 18 april kl 18:00 som i sin tur hänvisar till en vetenskaplig studie i tidningen Lancet. Dessutom ökar chansen för att graviditeten ”går bra” samt att barnet får större chans att må bra och har mindre risk att drabbas av kroniska sjukdomar senare i livet.

För dem som arbetar inom komplementärmedicinen är detta naturligtvis inget nytt på natthimlen. Med hjälp av näringsterapi hjälper man otaliga föräldrar att få barn efter att den offentliga sjukvården har misslyckats.

En av de mer kända komplementära naturläkarna i USA är Dr Joel Wallach, även känd som ”mannen som har gjort flest kvinnor gravida”. I en av Wallachs föreläsningar från 2014 med titeln ”Dead Doctors Don’t Lie (Someone Should Go To Jail): Health, Lies And Medicine” beskriver han hur viktigt det är med näring både före, under och efter graviditeten.


Dr Joel Wallach:

Jag är veterinär. Jag har också en examen i komparativ patologi – jag gör obduktion på djur och människor. Jag har även en examen som naturläkare. Jag har arbetat som licensierad primärvårdsläkare i Oregon och Kalifornien i 35 år.

Vad som skiljer mig från andra läkare är att jag behandlar människor som hundar, men människorna blir ändå friskare. Det beror på att vi har lärt oss att eliminera 900 hundsjukdomar som fortfarande plågar människor.

Vi har lärt oss hur man inte bara fördubblar utan tripplar livslängden hos hundar. Detta gjorde vi inte genom organtransplantationer, stamceller, genetisk modifierade proteiner eller läkemedel. Vi gjorde det helt enkelt genom att tillsätta vitaminer och mineraler till hundarnas föda. På det sättet eliminerade vi alla typer av födelsedefekter som du kan komma på och tio gånger fler ändå.

Det finns inte en enda födelseeffekt som är genetiskt överförbar trots att din läkare vill få dig att tro detta. Alla defekter beror på näringsbrist hos embryot.

/…/

Den viktigaste delen av människans liv är de första 91 dagarna av graviditeten. Det är under den tidsperiod som embryot tillverkas efter befruktningen. Analogin är densamma som när man monterar ihop en bil. När det är dags att installera bränslepumpen så finns det inga bränslepumpar, men bilen fortsätter till nästa steg i monteringsskedet. Sedan ska strålkastarna installeras, men det finns inga strålkastare. När bilen är klar och skall testas så startar inte motorn, eftersom den inte får något bränsle. Den kan inte heller köra på natten, eftersom det inte finns några strålkastare. Det är precis samma sak som händer fostret och vi kallar detta för fosterskador.

"Det finns inte en enda födelseeffekt som är genetiskt överförbar. Alla defekter beror på näringsbrist hos embryot."


Så låt oss se vad siffrorna säger. När det handlar om överlevnad vid födseln och en månad senare så är vi i USA rankade på plats nummer 41 i världen. Ändå gör vi av med mer pengar inom sjukvården än något annat land i världen. Så, var begås felet? Jo det begås på mödravårdscentralerna och hos gynekologerna. Om alla som arbetade på mödravårdscentralerna skickades i fängelse varje gång en graviditet som de bevakade resulterade i födelsedefekter så skulle det efter några år inte förekomma fler födelsedefekter, eftersom man då hade varit tvungen att lära sig det som jag här kommer att berätta. Så, lyssna noga!


Dr Joel Wallach, född 1940, är än idag en pigg och flitig föreläsare. Han har dessutom sin egen radioshow, Dead Doctor's Don't Lie, på KSCO.com


Sarah Palin är guvernör i delstaten Alaska och hon kandiderade till vicepresidentposten i ett av USA:s största partier. Den mödravårdscentral som bevakade hennes graviditet gav upphov till ett fint litet barn men som var drabbat av Downs syndrom. Downs Syndrom är inte någon genetisk överförbar sjukdom utan beror på en enkel näringsbrist under de första tio minuterna av graviditeten. När en kvinna missar två menstruationsperioder och tar sedan tillskott av vitaminer så är det redan två månader för sent. Om fostret inte får allt som det behöver under dessa tio minuter så kommer ett barn av 700 att födas med Downs syndrom varje år här i Amerika. Någon borde skickas i fängelse för detta, eftersom det är totalt onödigt.

Hur många av er har hört talas om Cerebral pares? Det finns en del av hjärnan som heter Lillhjärnan eller cerebellum och som kontrollerar finmotoriken. Den gör det möjligt att till exempel spela piano och stå på ett ben samt att balansera. När barnet föds är detta område lika stort som en mandarin i de fall då barnet är normalt. Hos barn med Cerebral pares är området litet som en vindruva. Detta är inte genetiskt betingat. Det beror på att när barnet tillverkades så fattades det något som behövdes för att tillverka lillhjärnan. Det finns olika grader av Cerebral pares men Palins barn drabbades tyvärr av de mer allvarliga formerna. Detta går att förebygga med näringtillförsel, men hur mycket näring rekommenderar mödravården till par som planerar att bli gravida? Ingen alls! Noll! Någon borde sättas i fängelse för det.

När ett embryo utvecklas så har det först formen av en platt disk som viker ihop sig till en tub, men när det finns en näringsbrist så viks inte hela disken ihop på en gång. Det är ungefär som ett blixtlås som inte dras ända upp. Detta kan orsaka problem som läpp-gom-spalt, navelbråck och mellangärdsbråck. Läpp-gom-spalt går att operera till en kostnad för minst 250 dollar, och i många fall lämnar operationen efter sig synbara ärr för livet. Allt detta är helt möjligt att förebygga!

Så, när börjar man ge näring till barnet? Redan före befruktningen! Och hela tiden under graviditeten, när fostret utvecklas och efter det att barnet är fött. Om man ser till att mamman får ett tillskott av alla essentiella näringsämnen så kommer vi inte att få något enda fall av födelsedefekter efter bara en generation.


Källor

Preconception health, The Lancet

Better health and diet well before conception results in healthier pregnancies, theconversation.com

Dead Doctors Don't Lie Somebody Should Go to Jail

Epigenetics: The Death of the Genetic Theory of Disease , Joel D. Wallach D.V.M (Author), Ma Lan M.D. (Author), Gerhard N. Schrauzer Ph.D. (Author).

Have you heard - Dr Joel D. Wallach föreläser om näring och hälsa

The Wallach files

Den dolda kunskapen om hälsa, Dr Joel Wallach - en av världens mest berömda hälsoföreläsningar

Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida