Varför drabbas Italien så hårt? - 2000-Talets Vetenskap

Varför drabbas Italien så hårt?

Datum: 2020-03-22  |   Författare: Dr Wallach

I radioprogrammet "Dead Doctors Dont Lie" den 20 mars 2020 lägger naturläkaren, veterinären och agronomen Dr Joel D. Wallach fram en hypotes till varför coronaviruset har så hög dödlighet i just Italien.

Dr Wallach:

I Italien rapporterades det om 627 dödsfall senaste dygnet. Om man studerar coronavirusets framfart så kan man konstatera några saker. Barn drabbas inte så hårt. Deras symptom påminner om en lätt förkylning. Tonåringar kan få lite feber, hosta och förkylningssymptom. I åldrarna 20-40 år hittar vi en del allvarliga fall som behöver behandlas på sjukhus i någon eller några veckor innan de kan komma hem igen. De flesta som dör av viruset är över 50 år och den genomsnittliga dödsåldern för coronaviruset ligger på 80 år.

Vad är skillnaden mellan de som dör av viruset vid 80 år och de som endast får lättare förkylningssymptom i yngre åldrar? Det finns ett underliggande problem och det tog mig ett par veckor att komma på vad detta berodde på.

Det visade sig att kroppens immunförsvar, de vita blodkropparna, inte är lika tillgänglig hos äldre människor som hos yngre. Om du är över 45 år och har ätit gluten i hela ditt liv, om du har ätit korn, vete, råg och havre i hela ditt liv så har du orsakat skador på tarmluddet i tunntarmen vilket har minskat upptagningsytan.

Tarmens fodervävnad (tarmluddet) har skadats och den har har blivit kal som insidan på en trädgårdsslang och fodret har blivit stelt som läder och fullt med ärrvävnad. Upptagningsförmågan har minskat till endast 3 % av det du äter. Du drabbas av osteoporos och din produktion av vita blodkroppar har sjunkit eftersom det inte finns tillräckligt med benmärg där de tillverkas.

Tillhör du denna grupp så kommer inte sjukhusets behandling att hjälpa dig mot coronaviruset om du så ligger där i tre månader. Det spelar ingen större roll om de har tillgång till antibiotikabehandling eller dyr artificiell respiratorteknik som kostar 1 000-tals dollar per dag.


Tarmludd (villi intestinales) är en typ av vävnad i tunntarmen, bestående av runt 0,5–0,6 millimeter höga villi, som upptar näringsämnen. Kapillärerna i villi upptar glukos och aminosyror genom epitelcellerna på villiväggarna; lymfkärl upptar på samma sätt fettsyror. Om man har celiaki (glutenintolerans) blir tarmluddet ofta skadat om man äter gluten. Källa Wikipedia


Det du behöver göra är att helt sluta med gluten i alla former och ta bort allt korn, vete, råg och havre från din föda, till exempel pannkakor, småkakor, frukost müsli, öl (förutom risöl) och sprit (eftersom den tillverkas från korn, vete, råg och havre). Sluta med spagetti, pasta och bröd.

Det är därför som italienarna har överträffat kineserna i antal dödsfall – de är de främsta glutenätarna i världen! De introducerade gluten till världen. Deras benmärg har mindre förmåga att tillverka röda och vita blodkroppar, blodplättar och antikroppar.

Coronaviruset invaderar deras kroppar som en varm kniv genom smör. Därför måste alla sluta med gluten och istället leva på ris, sötpotatis och grönsaker som grönsallad, betor, bönor, selleri, morötter. Man kan äta fisk, fågel, ägg och rött kött.

Tänk på att äta mat från naturligt uppfödda djur som har fått naturlig föda. Om en ko matas med gluten så kan gluten transporteras genom kroppen och komma ut i mjölken och då får du ändå i dig gluten.

Ta tillskott av alla 90 näringsämnen så att din benmärg får alla byggstenar den behöver för att tillverka de vita blodkroppar som behövs för att bekämpa viruset COVID-19.

Källa: Radioprogrammet Dead Doctors Dont Lie Friday March 20 2020


Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida