Expressens journalister ljuger om sin identitet för att skapa coronarubriker

Datum: 2020-04-12  |   Författare: Linda Karlström

Det heter ju att man får luras den första april. Expressen drar sig dock inte för att luras året runt. Inte nog med att tidningen dagligen serverar lögner, journalisterna som arbetar för Expressen ljuger också om sin identitet. ”Linnea Johansson” tog kontakt via vaccin.me för att få lite synpunkter på coronavaccinet som är under utveckling. Vi hade en kort mejlväxling och ”Linnea” var så tacksam och kramig. Den sjunde april blev jag uppringd av denna ”Linnea” som visade sig vara ingen mindre än en murvel från Expressen. Överraskning!

Det tog en stund innan jag förstod vad journalisten menade. Hon presenterade sig först som Matilda Nyberg, journalist på Expressen, och sade sedan att jag känner henne som Linnea Johansson som ställde frågor om coronaviruset. Jag visste ju att jag inte hade svarat på några frågor som Expressen hade ställt, eftersom jag inte ställer upp för systemmedia, så jag sade att hon måste missta sig. Hon förklarade igen att hon hade ställt frågor till mig under ett annat namn, och jag frågade instinktivt varför hon i så fall ljög om sin identitet. ”Det är ett vanligt arbetssätt som vi journalister har. Vi nästlar in oss under falsk identitet i olika facebookgrupper, föreningar, företag och liknande för att hitta nyhetsmaterial.” Nyberg lät väldigt stolt på rösten.

Först nu fattade jag hur det hela hängde ihop. Jag hade blivit utsatt för så kallad undercover-journalistik, och vid närmare eftertanke kom jag ihåg att jag visst hade svarat en väldigt trevlig Linnea Johansson via mejl för någon vecka sedan. Jag får väldigt mycket mejl hela tiden, så jag kom inte alls ihåg vad mejlet handlade om. Nu ville dock Expressen ”ställa följdfrågor” som det så vackert hette.


Linda Karlström, ordförande i 2000-Talets Vetenskap och drivande kraft bakom sidan vaccin.me


I vanlig stil svarade jag att jag inte ställer upp på systemmedia eftersom de bara sprider lögner till medborgarna. ”Du påstår alltså att vi ljuger, men nu har ju världshälsoorganisationen WHO förklarat pandemi, och du säger att vi inte har en sådan?” Ytterligare ett exempel på systemmedias sanslösa oförmåga att granska fakta. Nu hade minsann journalisten Matilda Nyberg både valkar i händerna och mjölksyra i armarna efter allt faktagrävande, nu hade hon sannerligen kommit till den brännande kärnan, den ultimata sanningen som inte går att ifrågasätta: WHO: s utfärdande. Applåder!

Det är ett enastående drag i systemmedia: när de ska ”presentera fakta” så kommer de aldrig längre än till Folkhälsomyndigheten (i Finland THL) och/eller WHO. Där är det stopp. Ändstation liksom. De verkar inte förstå att nämnda organ är det samma som läkemedelsindustrin. De verkar inte förstå att mellan Big Pharma och myndigheter finns en svängdörr som nyttjas så flitigt att gångjärnen måste smörjas varje vecka. Och det spelar ingen roll att man påtalar det för dem – de bryr sig inte om att gräva i saken. Men varför skulle man å andra sidan bita den hand som föder en?

Jag tackade för mig och avslutade samtalet, eftersom jag vet att Expressens journalister inte ger sig förrän man lägger på luren, om ens då. Nedan kan ni nu läsa hela vår konversation, ordagrant återgiven.

Inkommet mejl till vaccin.me, skickat på förmiddagen den 1 april 2020:

Meddelande: Hej! Jag har några frågor om corona som jag tror att ni kan hjälpa mig med. Det handlar om vaccinet som håller på att tas fram nu som jag absolut inte vill ta. Min tanke är att bli smittad och på så sätt bli immun, men vet inte hur eller om det är det bästa. Vad tycker ni? Min familj och mina vänner håller inte med mig om att man ska vara skeptiskt till vaccin så har inte så många att prata med om det här. Tack tacksamt emot all hjälp jag kan få.

Kram! Linnea


Samma dag svarade jag så här:

Hej Linnea!

Va skönt att höra att du tänker själv och har insett att vaccin inte är något att vilja ha!

Självklart är det bättre att bli smittad och utveckla immunitet. Nu måste du ju komma ihåg att det vi beskådar nu inte är något annat än en vanlig säsongsinfluensa, och det är ju inte någon livsnödvändighet att bli smittad av influensa, men det är klart att det stärker immunförsvaret om man går igenom dem.

Titta gärna på denna korta video.


”Linnea” återkom samma dag med följande respons:

Hej Linda!

Tack för ditt svar och för bra video. Hade inte sett den förut!

Jag följer nyheterna litegrann (försöker undvika men min sambo kollar ibland) och då verkar det som att corona är farligare än en vanlig influensa. Dom flesta jag känner vill stanna inne för att inte bli smittade. Vad tycker du att man ska göra? Hur gör du själv? Alltså ska man gå ut och leva som vanligt eller kan man kanske träffa smittade för att bli immun? Finns det några bra argument jag skulle kunna säga till mina kompisar?

Mvh,
Linnea


Jag svarade Linnea så här fredagen den 3 april:

Hej igen Linnea!

Jag själv lever precis som vanligt! Jag har inga som helst problem med att umgås med de som är ”sjuka”, det har jag aldrig haft. Baciller finns överallt och har alltid gjort, inklusive i våra egna kroppar. Du känner kanske till Bechamp kontra Pasteur? Pasteur vann ju det officiella slaget, men på sin dödsbädd lär han ha erkänt att Bechamp hade rätt hela tiden. Det finns inga yttre hot, det är miljön i våra egna kroppar som bestämmer om vi blir sjuka eller inte.

Argument till dina vänner, det är svårt att säga eftersom alla är så olika mottagliga för argument som går utanför deras egen värld. Själv är jag övertygad om att vi inte alls har någon pandemi, du vet säkert att scenerna som visas i tv är riggade och att sjukhusen är tomma? Men det är nog för mycket att säga åt de som faktiskt tror på hela skådespelet. Jag tycker att denna text är oerhört bra och informativ, du kanske kan ta dig tid att läsa och sedan återge till dina vänner.


”Linnea” responderade genast med följande ord:

Åh, vad skönt att höra! Jag försöker också leva som vanligt men det är rätt svårt. Men blev stärkt av dina ord. Och av Crowes text.

Ska försöka prata med mina vänner lite successivt, många är rädda och oroliga nu så jag tror att det kanske finns möjlighet att påverka dom. Har sett en del om att det är riggat men inte riktigt kunnat förstå varför någon skulle vilja göra så? Men är som sagt inte så bevandrad på området. Känner till Bechamp men bara vagt, ska unna mig att läsa på mer om honom i helgen!

Mvh,

Linnea


Jag är lessen Expressen om jag nu förstörde hela er smaskiga sensation. Eller förresten, där höll jag på att sänka mig till er nivå. Jag ljög ju faktiskt. För jag är inte alls lessen. Jag är rätt glad – nu fick jag en orsak att publicera denna viktiga artikel, och om ni väljer att skriva något om ”Linnea Johanssons” talangfulla faktagrävande trots att jag nu har sabbat för er så är jag också glad. Det är alltid bra med gratisreklam! Glad påsk!

Linda Karlström, ordförande, föreningen 2000-Talets Vetenskap
Foto: Sara RichterRelaterat:

Här finns för tillfället fjorton sidor sprängfyllda med filmer och annat som visar att de påstått överfulla sjukhusen är tomma.

Här finns en annan sajt som också samlar bevismaterial för att systemmedia ljuger i dessa coronatider.

Här kan ni läsa en tidigare artikel om varför jag inte ställer upp i systemmedia, i synnerhet inte för Expressen.
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida