Svenska kyrkans Emelie Simmons förespråkar lögner och karaktärsmord i maskopi med SVT

Datum: 2020-11-29  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Linda Karlström, sanningssökare och ordförande i föreningen 2000-Talets Vetenskap, har blivit utsatt för ett förrädiskt övergrepp från en person som representerar Svenska kyrkan och som i hemlighet har planerat och utfört ett karaktärsmord på Linda, i uppdrag av programmet Dokument inifrån på Sveriges Television.

"Jag trodde inte att sådant här skulle kunna hända, och jag förstår inte att det finns människor som kan spela så goda då de har så onda avsikter. Att den påstått ansvariga för hela övergreppet – Emelie Simmons – dessutom representerar Svenska kyrkan känns än mer absurt. Hon har ett eget bolag med namnet Simmons Communication AB, registrerat i Stockholm, och hon utför många uppdrag åt Svenska kyrkan i egenskap av frilansjournalist och kommunikatör.", Skriver Linda på sin hemsida Vaccin.me

jag förstår inte att det finns människor som kan spela så goda då de har så onda avsikter.


Vid åtta tillfällen träffade Linda Karlström Emelie Simmons för att under vänskapliga former bjuda på sin tid och dela med sig av kunskaper om riskerna med vaccinationer - information som, enligt Emelie Simmons, skulle användas till en "dokumentär om fakta om vacciner" tillsammans med "Carolina Olofsson", som i ett mail till Linda Karlström den 28 mars 2019 presenterade sig på följande sätt:

"Hej Linda, Jag heter Carolina Olofsson och bor i Berlin. Min man är tysk och vi väntar nu vårt andra barn. Här i Tyskland är det många föräldrar som precis som jag blivit skeptiska till vaccinationer när de har fått barn"

Det mesta var bara lögn och "Carolina" heter egentligen Malin Olofsson som arbetar med programmet Dokument inifrån på SVT.

Linda Karlström har tidigare varit utsatt för lömska påhopp från skvallerpressen Expressen, som redan i våras kontaktade henne under pseudonym. Ingen journalist från mainstream media har visat någon ryggrad och gjort ärliga och objektiva försök att förmedla Linda Karlströms syn i vaccinfrågan, trots att hon utgör en av de främsta källorna till balanserad information kring vaccinationsfrågan.

I stället har alla så kallade "journalister", som har kontaktat Linda Karlström, fegt gömt sig under pseudonymer och varit 100 % inställda på att karaktärsmörda och förlöjliga henne genom att vinkla och vrida på hennes kommentarer, lyfta ut "smaskiga" meningar eller använda dem i fel sammanhang.

Detta är en journalistisk och etisk skandal. Finns det någon rättfärdighet och opartiskhet kvar i branschen? Nej, åtminstone verkar det inte så hos Expressen, Sveriges Television eller inom Svenska kyrkan heller för den delen. Men det är i och för sig ingen nyhet.

På Linda Karlströms hemsida vaccin.me finns en grundlig genomgång över hur Emelie Simmons och Malin Olofsson (Carolina) har gått till väga och infiltrerat föreningen under falska premisser.

Hur en människa som Emelie Simmons, som får ersättning från statligt ägda SVT, kan bete sig så förrädiskt och samtidigt representera Svenska kyrkan, får den bibliska historien om Judas Iskariot nästan att förblekna. Man häpnar över att sådana människor har lyckats att hamna på sådana maktpositioner - att de kan bete sig så bedrövligt och manipulera sanningen hur som helst och ändå få sitta kvar år efter år.

”Hur en människa som Emelie Simmons kan bete sig så förrädiskt som Linda har upplevt det, och samtidigt representera Svenska kyrkan, får den bibliska historien om Judas Iskariot nästan att förblekna.”


Det åttonde och sista mötet med Emelie Simmons och Malin Olofsson


I september ville Emelie Simmons träffa Linda Karlström en sista gång inför slutarbetet med sin dokumentär. Då visade Emelie och "Carolina" sitt rätt ansikte. "det var som att se ondskan själv.", berättar Linda Karlström.

Enligt SVT har Anna Nordbeck och Malin Olofsson (som de kallar för "journalister") på Dokument inifrån "infiltrerat" den så kallade "antivaccinationsrörelsen" i mer än 1,5 år. Emelie Simmons gick med i vår förening för ungefär samma tid sedan och fick vårt tillstånd att filma vid vår föreningsstämma och föreläsningar samt intervjua vår chefredaktör Michael Zazzio, under falska premisser. En enig föreningsstyrelse beslutade nyligen att utesluta Emelie Simmons från föreningen.

”Det var som att se ondskan själv”


Följande utspelade sig under mötet (Utdrag från Linda Karlströms artikel):


Så enades vi slutligen om onsdag 14 oktober 2020 i Karleby. Som vanligt hade de hyrt en airbnb. Genast när jag kom till lägenheten märkte jag att det var något konstigt i atmosfären. Annars brukade det vara kramar och glada tillrop och ”husvisningar” och fika och dylikt, men nu var det väldigt spänt och bråttom. Ingen tid för trevligt småprat, bara direkt sätta mig på en stol framför kameran. De sa lite urskuldande att de måste ställa några kritiska frågor också för trovärdighetens skull.

Carolina inledde med att ställa frågor som hon redan hade ställt, och som jag redan hade besvarat. Jag förstod inte varför de skulle ställas igen. Och när jag besvarade var hon inte nöjd med svaret. Det handlade om min roll som ”ledare”, som den som sätter agendan för osäkra människor. Jag har alltid nedtonat min betydelse, därför att jag inte samtycker till detta med att människor blint ska följa rekommendationer och tillsägelser. Jag uppmuntrar människor till att själva söka fakta och hitta sin egen sanning. När jag som vanligt svarade att jag inte alls ser mig som någon ledargestalt, och att jag faktiskt har legat lågt de senaste fem åren på grund av tidsbrist och att det finns många andra aktörer i frågan, då var inte Carolina nöjd med svaret. Hon fortsatte i stil med att ”Men det är ju dig som folk ser upp till, det är ju dina föreläsningar dom väljer att tro på!” När jag svarade på ett icke tillfredsställande sätt igen fortsatte hon tills jag slutligen sa något i stil med att ”Ja, det kan väl hända att det inte finns så många andra föreläsare på svenska som ligger ute på nätet”. Hon valde att ställa om frågan flera gånger, vilket var ovanligt. Sådana påbud brukade alltid annars komma från Emelie, som nu bara stod tyst i bakgrunden och lät Carolina hålla i rodret.

Sedan började Carolina ställa de kritiska frågorna som ”måste” ställas. Till först var jag lugn och svarade så gott jag kunde, men efter bara en liten stund märkte jag hur Carolina förändrades. Hon blev mörk i blicken och aggressiv. Hon höjde rösten och avbröt mig hela tiden. Jag insåg att något inte stämde. Detta var inte den människa som jag hade haft kontakt med i ett och ett halvt år, som jag hade pratat och skrattat och fikat med och tröstat när det varit jobbigt hemma.

Jag kände ett starkt obehag, och nu började Carolina med arg och hög röst fråga hur jag kunde sitta i direktsänd debatt för fem år sedan och påstå att den tyska pojken som var hjärtsjuk och dog i mässling var vaccinerad. Hon anklagade mig för att ljuga, och sade att de hade kollat upp saken och att han var vaccinerad mot allt utom mässling (jag vet inte vilka källor de har använt sig av?). Hon fortsatte med att han hade varit vid liv i dag om det inte vore för sådana som mig som säger till föräldrar att de inte ska vaccinera (vilket jag inte gör). Jag försökte inflika att livet inte är så enkelt som att välja mellan sjukdom eller vaccin – det finns oerhört många barn som dör av vaccin och att dessa barn också måste få uppmärksamhet, och samtidigt finns det oerhört många vaccinerade barn som får just den sjukdomen de är vaccinerade mot, alternativt drabbas av livslånga biverkningar från vaccinet. Hon fortsatte ropa att jag inte respekterar denne döde pojke, att jag agerar som om hans liv inte vore värt något. Jag förstod inte alls hur hon resonerade, varför skulle inte hans liv ha varit värt något? Jag förstod inte heller varför det nu skulle vara sådant fokus på detta, över fem år sedan det hände. Och under vårt samarbete fick vi till exempel höra berättelsen om hur naturläkarens syster dog i sin mors armar på grund av stelkrampssprutan. Var inte det värt att uppmärksamma i så fall? Eller läkaren i Oslo som berättade hur hans son dog av plågor efter vaccination?

Anklagelserna om att jag bara ljuger haglade. De hade minsann kollat upp Andreas Bachmair och hans undersökning av statusen hos vaccinerade kontra ovaccinerade (finns på vaccineinjury.info) och den var ju inte alls vetenskaplig! Det har jag heller aldrig påstått, svarade jag då. Tvärtom brukar jag understryka att det är en pågående undersökning där vem som helst kan delta genom att fylla i ett hälsoformulär.

Vid detta laget visste jag ju att något var helt galet, Carolina var aggressiv och hennes ögon blixtrade. Hon satt och slog med sina papper mot händerna och skrek att de har kollat upp allt och att jag inte vet det minsta vad jag pratar om. Jag kastade ett öga mot Emelie som stod och övervakade det hela, och det var som att se ondskan själv. Hon var alldeles svart i blicken där hon stod och tittade på mig, och det var så obehagligt att jag genast slog bort blicken. Jag tog av mig micken och sladdarna och slängde allt på golvet. Carolina fortsatte med att aggressivt anklaga mig för att ljuga om min dotters vaccinskada. ”Du ljuger om din dotter också, hon har inte alls fått någon tuberkulos, vi har kollat upp det!” Då blev jag förbannad. Precis som om jag inte själv vet vad som har hänt mitt barn. Hon skrek att det var en inkapslad tuberkulosinfektion, inte tuberkulos. Det är väl klart att jag vet den medicinska benämningen på skadan, och jag brukar alltid återge vad som hände i egna ordval eftersom publiken inte förstår innebörden av den medicinska termen. ”Vad är det här – vad håller ni på med?”, frågade jag upprört. Då avslöjade sig ormarna. Carolina sa att de är reportrar från SVT, och att detta var enda sättet att exponera mig eftersom jag vägrar att prata med media. Hon påstod att jag aldrig skulle ha ställt upp om de inte hade bedragit mig på detta vis. Hon sa att hon inte alls heter Carolina egentligen, utan att hon heter Malin.

Jag reste mig upp och gick resolut till dörren. Teamet följde snabbt efter med kameran i högsta hugg. ”Vi har spelat in allt Linda, ALLT! Vi har allt du har sagt om att pandemin är en bluff, att du inte förespråkar mångkultur, vad du anser om äktenskap mellan olika folkslag, vad du har sagt om judeförintelsen och NWO och vi kommer att sända allt i SVT!” Jag svarade att jag inte ger mitt medgivande till att de använder något alls som de har spelat in med mig. Medan jag drog på mig skorna ropade jag till dem ”Vet ni hur mycket tid jag har lagt ner på er!? Och ni har bara ljugit för mig hela tiden!” Då gömde de sig förnöjt bakom ”Men vadå, ni hade ju tänkt göra samma sak med bvc i Umeå, du är ju inte bättre själv”. Herregud, det är väl en milsvid skillnad på att hänga ut någon med namn och bild, och att inte göra det! Och det är väl en himmelsvid skillnad på att bara planera och att faktiskt verkställa!

Jag drämde igen dörren med en smäll, och tog mig hem som i en dimma.

Det som dessa tre människor har gjort är djupt oetiskt. De har i smyg spelat in allt som har sagts runt fika- och middagsborden, då vi har haft kamratliga samtal om ditten och datten. Därför åt vi nästan alltid i deras airbnb, så att allt kunde spelas in utan störande bakgrundssorl. Carolinas intresserade frågor har varit vägledande för våra samtal, och alltid när jag har sagt att jag saknar relevant kunskap i frågan (exempelvis om judeförintelsen) så har hon inte nöjt sig förrän jag har uttalat mig på något sätt. De har använt sig av falska identiteter, och uppgett falskt syfte. De har inte inhämtat mitt medgivande till att filma och spela in våra samtal. De har brutit mot de etiska publicitetsreglerna för press, radio och tv. De har brutit mot Journalistförbundets yrkesetiska regler. De har behandlat mig som om jag vore en brottsling, trots att jag är en rättskaffens medborgare. Mina ”brott” tycks vara att jag inte passar in i åsiktskorridoren. Både Sverige och Finland har åsiktsfrihet, och människors olika åsikter får inte utan deras vetskap och medgivande registreras och hängas ut till allmän bespottning. Sådant sysslar man med i diktaturer.

Det är för mig obegripligt hur man kan vara så elak. Hur orkar dessa människor omge sig med ett sådant mörker? Hur man kan se sig själv i spegeln på kvällen och vara nöjd med det man har gjort för dagen? Får de en kick av att karaktärsmörda andra? Hur kan dessa människor anklaga mig för att ljuga, då det är exakt det som de själva har gjort hela tiden? En lögn innebär enligt Wikipedia ”en oriktig utsaga som uttalas såsom varande sann, med avsikt att få dem som tar del av utsagan att anta dess riktighet trots att den som uttalar den vet att den är osann, att med ett påstående avsiktligt föra någon bakom ljuset. För att betecknas som lögn krävs ett uppsåt, till skillnad från att i god tro framföra en osanning som personen själv tror är sann.”

Jag har aldrig ljugit för detta team, eller i vaccinfrågan överhuvudtaget. Jag öppnade mitt hjärta och mitt hem för dessa människor, jag gav dem ofantligt mycket av min dyrbara tid utan minsta lilla ersättning och jag hjälpte dem med kontakter till andra. Samtidigt har de själva lyft lön för varenda minut de har lagt ner på att förfölja inte bara mig, utan även många andra med politiskt inkorrekta åsikter, under ett och ett halvt års tid. Det är skattebetalarna som har bekostat deras alla flygresor kors och tvärs, inte bara i Norden utan även till Italien där de intervjuade Andrew Wakefield. Personligen har jag inte ens fått ersättning för alla resor jag har gjort med egen bil, än mindre traktamente.

Och nu ska de karaktärsmörda mig i SVT, närmare bestämt i Dokument inifrån med Malin (”Carolina”) Olofsson som verklig producent. Till vilken nytta? Vad får skattebetalarna i Sverige för sina pengar? Ett program om hur de kartlägger en finsk medborgares åsikter? Dokument inifrån uppger att de ”skildrar och granskar det svenska samhället”. Jag bor ju i Finland! Om jag vore en brottsling, likt ”Fuskbyggarna”, vore det säkerligen berättigat. Men nu är jag en vanlig hederlig mor och hustru, som tar hand om barn och hushåll och engagerar mig aktivt i lokala föreningar. Jag är inget felfritt helgon, jag har faktiskt fått både parkeringsböter och fortkörningsböter även om det är flera år sedan, men att nu exponeras som ”ett av de tio största hoten mot världens befolkning” känns helt absurt. Problemet är inte vad jag har sagt – jag är en människa med integritet som står för mina åsikter – problemet är hur SVT kommer att klippa, klistra och vinkla allt i syfte att förstöra livet för mig och min familj, och i vidare bemärkelse även för mina vänner och släktingar samt de som samarbetar med mig i olika åtaganden. Karaktärsmord definieras av Wikipedia som “en term som används då en person anser sig ha blivit medvetet feltolkad eller pådyvlats åsikter som denne inte står för. Begreppet är relaterat till ärekränkning och förtal och förekommer framförallt inom kulturjournalistik då ämnen som anses kontroversiella debatteras. Anledningen till att begå karaktärsmord på en person skall vara att sänka denna ofta kulturellt och politiskt aktiva persons anseende hos massan.”

Vad säger man till ett barn som ligger uppe och gråter om natten för att det finns så elaka människor? Vad säger man till ett barn som förtvivlat undrar varför det finns människor som vill förstöra livet för mamma? Vad säger man till ett barn som gråter av rädsla för att dessa illasinnade människor kanske kan komma tillbaka och döda mamma? Hur ska man förklara att allt detta har hänt för att man tycker fel saker? Hur ska barn någonsin våga stå upp för sina egna åsikter då de lever i ett samhälle som fungerar på detta sätt?

Sist men inte minst: Hur kan någon som Emelie Simmons stoltsera med att vara kristen och göra många uppdrag för Svenska kyrkan? Hur kan en sådan lögnare gå med ett kors runt halsen? Emelie Simmons har uppenbarligen inte lärt sig det åttonde budordet: Du skall inte vittna falskt mot din nästa. Detta bör enligt Svenska kyrkan tolkas som ”Visa dig pålitlig i tanke, ord och handling.”

Jag vill avsluta med några upplyftande rader ur ett mejl som jag fick då hela denna historia uppdagades:

Du är helt över deras liga.

Ni finns inte ens på samma karta.

Du är en freedom fighter av rang, en lejoninna, en hjältinna, en ängel.

Eliten bland eliten. Bland de modigaste av de modiga.

Dina syften och gärningar hör inte till skuggans träskmarker, utan till solens – därför är de överlägsna.

Du ska fortsätta stå stadigt i din finska mylla och med hjärta och tanke i gudars boning.

De kan ämna skada och de kan försöka dra ner, men deras vapenskåp ekar tomt.

Ödsla ingen mer energi på dem.

Hämta istället stöd och kraft från oss som förstår och vet. Vad vi gör och kämpar för handlar förstås även om deras framtid. Men det förstår de dessvärre inte ännu. Vi fortsätter ändå. För allas skull. För våra barns skull. För framtiden.

Du VET vad du VET.

Du VET ditt syfte.

Du VET vad du har observerat och förstått.

Låt ingen ta det ifrån dig.

Att stå på barrikaden är tufft.

Att förändra världen är tufft.

Men det går. Och det måste göras.

Fortsätt fortsätt blomstra och lyckas!Relaterat:
2000TV: Expressens journalister ljuger om sin identitet för att skapa coronarubriker

Education4Future: SVT motarbetar forskningsbaserad vaccinfakta

SVT förföljer personer som varnar för riskabla vacciner

Newsvoice: SVT vill karaktärsmörda fembarnsmamma som föreläser om vaccinrisker


Bild ovan: Anna Nordbeck (pressfoto: Magnus Bergström), Linda Karlström, Malin Olofsson (Foto: Mattias Ahlm, SR), Emelie Simmons (Ideellt Forum) och Sven Lindahl (pressfoto: Svenlindahl.com). Kollage: NewsVoice
Prenumerera på 2000-Talets Vetenskap så kan du ta del av djupgående artiklar om naturlig hälsa och miljö!


Startsida